Tip: Zelf douchen terwijl je baby wakker is

Bad en douche I Mama

Met een baby die alleen maar bij mij wilde zijn, wist ik niet hoe ik naar het toilet kon gaan, mijn tanden kon poetsen, laat staan even douchen…. Hem laten huilen, kon ik niet. In alles hoorde ik door: “mama, ik heb je nodig!!”. En ik kon dan niet meer op het gemak douchen. Efficiënt en kostenbesparend was het wel, ik heb die keren nog nooit zo snel gedoucht…
Neem de wipstoel of autostoel mee! Zet je kindje zo dat hij naar jou kan kijken, en jullie contact hebben met elkaar. Je kunt tegen je kindje praten, geruststellen en (ook niet onbelangrijk) in het zicht houden! Je kindje ziet en hoort je, en voelt zich minder snel alleen. Geef je kleintje wat speelgoed, wat je eventueel vast maakt aan de de wipstoel of het autostoeltje. Het schatje helemaal vermaakt, en jij kan redelijk ontspannen je haren wassen en misschien zelfs wel even je benen scheren ;).

Slaapt je kindje nu net even wel, en zie je je kans schoon om even lekker te douchen of in bad te gaan, neem dan de babyfoon mee. Ben je een stuk geruster en relaxter dan wanneer je met spitse oren aan het douchen bent om te horen of je kindje al weer wakker is geworden!

Ben je wel heerlijk gaan douchen met je kindje? Een lekker genietmomentje. Dan is het soms wel even zoeken wat het meest praktische is met afdrogen, vooral als je alleen (thuis) bent. Ook daar is een tip voor uit de praktijk!

Een gedachte over “Tip: Zelf douchen terwijl je baby wakker is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *