Tip: Welke fles??

Eten en drinken I Pasgeboren, baby

Je wilt je kindje de fles geven. Bij elke willekeurige babywinkel en website waar ze babyartikelen verkopen, is het aanbod aan soorten en maten flessen, spenen en accessoires enorm. De een biedt nog meer aan dan de ander. En alles zou het beste van het beste zijn. Wat kies je?

Vraag vrienden en familie die al een kindje hebben, én gebruik hebben gemaakt van de fles, of je deze mag lenen. Kook alles goed uit! Mocht je het een fijner idee vinden, dan kun je wel nieuwe spenen kopen. Dit is altijd nog voordeliger dan alles nieuw kopen. Je kunt nu kijken uit welke fles je kindje het beste drinkt. Als je de fles hebt gevonden die past bij jou kindje, koop deze dan zo snel als mogelijk zelf, vooral als je geen nieuwe spenen hebt gebruikt. Spenen hebben namelijk maar een beperkte levensduur. Uit veiligheidsoverwegingen raad ik aan, om deze zo spoedig mogelijk te vervangen door nieuwe spenen.

Ik heb goede ervaringen gehad (en gehoord over) met de volgende merken:

 • Dr Brown’s.

Prijs: vanaf €11,00 (standaard fles)
Waar te koop: sommige Etos filialen, drbowns.nl, bol.com en de online drogist.

 

 • Difrax.

Prijs: vanaf €11,00 (standaard fles)
Waar te koop: difrax.nl, drogisterijen, bol.com en babyspeciaalzaken (zoals Prenatal en Baby-dump).

 

 • Avent.

Prijs: vanaf €9,49
Waar te koop: Philips, drogisterijen, bol.com en babyspeciaalzaken (zoals Prenatal en Baby-dump).

 

 • MAM.

Prijs: vanaf €7,00 (standaard fles)
Waar te koop: Kruidvat en mambaby.com.

 

 • Hema

Prijs: vanaf €3,00 (standaard fles)
Waar te koop: Hema.

3 gedachten over “Tip: Welke fles??

 1. Dr. Brown vind ik nog steeds niks, haha. Het is dat dit als beste fles voor je kindje wordt gezien maar ik vind de maataanduiding lastig af te lezen, de dop lekt hier vreselijk, hij wordt snel erg vies van binnen en mijn meisje knoeit er behoorlijk mee 🙁
  Geef mij maar Difrax! Al zijn de openingen van Difraxflessen weer lastig om melkpoeder in de scheppen, maar dat is opgelost met je tip omtrent de melkpoedertoren.
  Topsite heb je trouwens!

  1. Klopt, de maataanduiding van de Dr. Brown flessen is lastig te lezen. Ik zette zelf een streep met watervaste stift bij de meest voorkomende hoeveelheden. Dan was het gewoon vullen tot de streep ;). Lekt de dop bij het vervoeren? Daar hebben ze een afsluitplaatje voor, dat je ín de fles doet (voordat je de speen er op draait). Of lekt de fles bij het voeden? Dan wellicht de onderdelen niet stevig in elkaar? Maar vooral fijn om te lezen dat de Difrax flessen wel goed bevallen! Het is toch altijd een zoektocht…
   En leuk om te horen dat je de site leuk vindt! Dank je wel 🙂

 2. Difrax vind ik de beste wel een gedoe iedere keer uit elkaar halen maar mijn kinderen willen niet anders. En ja klaar zetten in een melktoren is super. Vooral in de vroege ochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *