Tip: Warm bedje

Slapen I Pasgeboren, baby

’s Nachts krijgt je kindje een voeding. Het ene kindje heeft hier lang behoefte aan, het andere wat korter. De gebroken nachten kunnen zwaar zijn, maar het voeden kan ook erg intiem zijn. Alleen jullie twee wakker, de rest slaapt, stilte om jullie heen… Als je je kindje weer terug in bed legt, is dit afgekoeld. Niet zo lekker. Vooral omdat jonge baby’tjes gewend zijn aan continu warmte om zich heen…

Als je flesvoeding geeft, maak dan ook een kruik warm. Dit hoeft niet per sé een kruik speciaal voor baby’s te zijn. Je kunt ook een ouderwetse rubberen kruikenzak pakken. Giet hier warm / heet water in (niet te heet). Als je nu je kindje gaat voeden, leg je de kruik in het bedje, en vouw je het dekentje dicht. Het bedje blijft nu heerlijk warm, en wordt niet té heet.

heerlijk slapen in een warm bedje

Vind je het te veel werk om ’s nachts ook nog een kruik klaar te maken? Of geen je borstvoeding? Neem dan zelf een hete kruik mee naar bed, en verstop die eventueel bij het voeteneinde, als je hem zelf niet nodig hebt. De kruik is redelijk afgekoeld, maar nog wel warm, tegen de tijd dat je de nachtvoeding gaat geven.
Niets zo lekker om na in het coconnetje je kindje gevoed te hebben, allebei weer in een warm bed te kruipen. Is de kamer koel, of laat in de avond een stuk koeler geworden? Dan kun je het bedje natuurlijk ook voorverwarmen voordat je je kindje in bed legt. Laat overdag, als je kindje uit bed is, het bed goed luchten.

Zeker in het begin kan het zijn dat je kindje in slaap valt bij het voeden. Wordt hij wakker bij het neerleggen? Dan kun je in dit artikel daar meer over lezen. Het heeft onder andere te maken met de slaapcyclus.

Bron foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *