Tip: Wakker worden bij het wegleggen na de voeding

Slapen I Pasgeboren, baby

Je kindje heeft heerlijk de fles of borst gehad, en is in slaap gevallen. Je bent gewend om je kindje dan rustig weg te kunnen leggen, omdat hij in een diepe slaap ligt. Even je handen vrij… Er is echter iets veranderd! Zodra je je kindje weglegt, wordt hij wakker. Hier is hij niet van gediend….

Als je kindje net na de voeding wakker wordt, nadat hij is weggelegd, is dat niet huilen van de honger. Het ligt aan manier van slapen: er is een verschil tussen de actieve slaap (waarin gedroomd wordt), en de diepe slaap. Diepe slaap herken je door slappe ledematen en het niet wakker worden van welk geluid dan ook. De actieve slaap herken je aan de ogen die bewegen, en de ledematen die niet helemaal ontspannen zijn. Je kindje wordt in deze fase van kleine dingen wakker, en dus ook van het wegleggen / terugleggen in bed.

Jonge baby’s (vanaf een paar weken oud) beginnen met de actieve slaap. Houdt je kindje dus iets langer bij je, totdat hij in de diepe slaap is. Dan kun je hem wegleggen, en zal hij niet wakker worden.

Als je kindje 4 maanden oud is, zal hij gelijk in een diepe slaap vallen, net zoals volwassenen. Indien hij dan in slaap valt van of bij de voeding, kun je hem gerust gelijk terug leggen om lekker door te slapen. Wacht niet te lang met terugleggen, want dan komt je kindje weer in de actieve slaapfase.

Een gedachte over “Tip: Wakker worden bij het wegleggen na de voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *