Tip: Wat kun je niet genoeg hebben #1: Hydrofiele handdoeken / hydrofielluiers

Verzorging I Pasgeboren

Er zijn veel uitzetlijsten te vinden. Het ene lijstje is nog uitgebreider dan de andere. Maar wat is nu echt nodig? En wat zijn hydrofiele handdoeken? Is dat hetzelfde als hydrofielluiers??

Hydrofiele handdoeken en hydrofielluiers zijn hetzelfde. Hydrofielluiers zijn doeken die vroeger werden gebruikt als luiers. Het is een dunne katoenen handdoek. De stof wordt door gebruik alleen maar zachter, wat erg fijn is voor het tere babyhuidje. Daarnaast nemen de doeken veel vocht op. Strijk de doeken liever niet. Ze kunnen daardoor namelijk minder vocht opnemen.

Hydrofiele handdoeken kun je niet genoeg hebben! Je gebruikt ze overal voor de eerste periode. 20 stuks is zeker geen overdaad. De doeken zijn ideaal om je kindje af te drogen, onder het hoofdje te leggen in bed ivm spugen, in de kinderwagen onder het hoofdje te leggen, in de box, op je schouder na de voeding, als slabber, als licht dekentje, als inbakerdoek, etc etc. Je zult zien dat je ze overal neer gaat leggen, omdat ze zo fijn zijn in gebruik.

Prijs:

Vanaf (omgerekend) ongeveer €1,00 per stuk. Je hebt dan de simpelste uitvoering. De doeken worden meestal in pakketten van 3 tot 6 verkocht. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel doeken met mooie dessins en kleuren. Ten slotte kun je tegenwoordig ook de doeken in XL formaat vinden. De prijzen lopen op naar gelang luxe en uitvoering.

Waar te koop:

De goedkoopste (en kwalitatief goede) doeken zijn onder andere te koop bij de Hema. Ook bij alle babyspeciaalzaken kun je terecht. Daarnaast kun je online de doeken op veel plekken vinden. Bij bijvoorbeeld bol.com vind je verschillende merken van doeken. Maar ook deze van Lodger zijn erg mooi, net zoals deze van aden + anais.

Heb jij nog spullen die je niet genoeg in huis kunt hebben? Laat het achter bij de comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *