Tip: Niet (meer) (door) slapen #2 Lichaamscontact

Slapen I Baby

Je kindje sliep misschien als baby erg goed. Maar dan breekt er een fase aan waarin hij niet van je gescheiden wil zijn. Of je kindje wordt plots weer ’s nachts wakker, en huilt ontroostbaar. Het enige wat goed is, is als jij bij hem bent. Of misschien wil je kindje in het donker niet meer alleen zijn. Wat nu??

Je kindje heeft misschien het gevoel nodig dat jij er bent. Geef een knuffel of kus, en leg je kindje in bed. Leg je hand op zijn buikje, of houdt los zijn handje vast. Maak geen oogcontact. Oogcontact zorgt er namelijk voor dat je kindje weer wakkerder wordt. Als je kindje in slaapt is gevallen, blijf dan nog even zitten, totdat hij in diepe slaap is. Loop dan weg, en je kindje zal verder slapen. Wordt hij weer wakker, begin dan opnieuw. De fysieke nabijheid van het continu bij jou zijn (op de arm, op je buik, naast je) is niet vol te houden voor je. Jij hebt ook even (echte) rust nodig. En je kindje mag even moeite hebben met het wennen aan alleen slapen / zijn. Je helpt hem daarbij door te reageren op zijn gehuil, fysiek contact te maken, maar ook door hem in zijn eigen bed te laten liggen. De plek waar hij uiteindelijk het beste zal slapen.

Extra tip: zorg ervoor dat je kindje niet jou vinger geklemd heeft in zijn knuistje. Want dan kun je niet meer weg…

Extra tip: zorg voor een makkelijke stoel, die niet kraakt (bij het opstaan)! Het kan even duren voordat je kindje toegeeft aan zijn vermoeidheid. Jij  moet goed en makkelijk zitten om het vol te houden.

Hou vol! Past deze tip en dus methode niet bij je, er staan nog meer tips op de site, bijvoorbeeld hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *