Tip: In slaap vallen tijdens voeding

Eten en drinken I Pasgeboren, baby

Overal zijn wel schema’s te vinden hoe lang je kindje wakker kan zijn. Dat is vanaf wakker worden, inclusief tijd om te voeden en spelen, en het weer in slaap vallen. Een kindje van 6 weken kan bijvoorbeeld ongeveer 60 minuten wakker zijn. Hoe vaak viel mijn baby niet tijdens de voeding al in slaap?! En hoe moest ik dan tellen met de tijd? Moest ik mijn baby’tje wakker maken, of juist gelijk terug leggen in bed? 

Ik merkte dat als ik mijn zoontje gelijk in bed legde, hij al snel weer wakker werd. Dat leek soms te komen bij / door het wegleggen zelf, maar soms werd hij ook na 10 minuten alsnog wakker. Daar ging mijn rustige lunch, een douche, of gewoon even me-time. Tot ik werd geattendeerd op het volgende!

slaap vallen tijdens voeding

Foto door David Precious

Stel je eens voor dat je een lekkere maaltijd op hebt. Heerlijk getafeld, met genoeg lekkere dingen. Of je wil of niet, uitbuiken moet, en het knoopje van je broek gaat even open. Hoe voel je je dan? Wellicht gelukkig, verzadigd en tevreden. Maar ook moe, misschien een ‘inkakmomentje’? Vaak als je flink gegeten hebt, ben je daarna even moe, en moet je even liggen of rustig aan doen. Het eten moet even zakken. Voor je kindje is dit ook zo! Het is hard werken om een fles of borst leeg te drinken. Daarna zit zijn buikje heerlijk vol. Hij voelt zich lekker rozig. Dan mag je best even indommelen… Je baby slaapt dus niet echt, maar komt even bij van het harde werken en de volle buik. Je zult zien dat hij zo weer wakker is. Dus geniet van hem op je arm, of lekker tegen je borst. Leg hem ook gerust even in de box, zodat je een klein klusje kan doen. Zodra hij wakker is, nog even lekker samen spelen, en dan echt tijd voor een dutje! Je zult zien dat naarmate je kindje ouder wordt, hij minder vaak een after-diner-dip zal hebben.

Bron foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *