Top: Water voor de fles snel op temperatuur met de Cool Twister

Eten en drinken I Pasgeboren, baby

Als je kindje honger heeft, wil je snel een flesje klaar maken. Dat kan nog een hele ontdekkingsreis zijn. Want hoe krijg je het water goed en snel op temperatuur? De ene zegt dat je alleen gekookt water mag gebruiken, de ander geeft aan dat warm water best mag. Hoe dan ook, het blijft een kunst om snel de juiste temperatuur te krijgen.

In warm leidingwater kunnen metalen opgelost zitten. Deze metalen komen van de leidingen af. Dit zou zowel bij nieuwe als oude leidingen het geval kunnen zijn. Dit komt omdat warm water deze metalen op kan nemen, en koud water niet. En deze metalen geef je liever niet je kindje te drinken. Als je dan ook koud kraanwater kookt, zullen er geen metalen vrij komen in het water.

Alleen, gekookt water duurt even voordat het op de gewenste temperatuur is. Wat koud water erbij kan en mag best, maar het blijft lastig om het water op de goede temperatuur te krijgen.

De Cool Twister kan snel gekookt water af laten koelen naar de gewenste temperatuur. En dat in 80 seconden!! De Cool Twister is compact, draadloos en altijd klaar voor gebruik.

snel de juiste temperatuur water

De Cool Twister werkt volgens het principe van warmte-uitwisseling. In de Cool Twister zit een aluminium spiraal die door koud water koel wordt gehouden. Je giet eenvoudig kraanwater is het reservoir, en legt de Cool Twister minimaal een uur in de koelkast. Als de Cool Twister minimaal een uur in de koelkast heeft gelegen kan hij gekookt water binnen anderhalve minuut tot de juiste drinktemperatuur krijgen. Na gebruik dient de Cool Twister weer geplaatst te worden in de koelkast, nu voor minimaal twee uur.

Maar hoe werkt dit in de praktijk? Het is echt eenvoudig! Kook het water, en giet dit daarna in de maatbeker. De Cool Twister plaats je op de maatbeker en schroef je vast. Je draait het geheel nu om, en draait dit op een flesje. Binnen 80 seconden is het water door de Cool Twister gelopen, en heeft het de gewenste temperatuur. Poedermelk toevoegen, niet schudden maar roeren of draaien en het flesje is klaar!! Een kind kan de was doen.

eenvoudig de juiste temperatuur met cool twister

De Cool Twister past zowel op flessen met een brede als normale hals. Je bepaalt zelf tot welke temperatuur je het gekookte water wil laten afkoelen, door middel van de hoeveelheid gekoeld water in de Cool Twister. Let op, hierbij moet je wel altijd 210 ml gekookt water door de Cool Twister laten lopen. Mar het water dat te veel is voor de fles, giet je na afkoelen eenvoudig weg. Ook onderweg kun je de Cool Twister goed gebruiken, door hem te vullen met koud water. Check dan altijd wel nog extra de temperatuur van het flesje. Je kunt ook thuis het water op temperatuur laten komen, en dit in de thermosfles meenemen. Altijd water met de goede temperatuur bij de hand! Ten slotte is de Cool Twister BPA vrij.

Prijs:

€ 26,99

Waar te koop:

Via Cool Twister

Bron foto’s

3 gedachten over “Top: Water voor de fles snel op temperatuur met de Cool Twister

  1. Ik zie wel erg veen handelingen! ( water koken (wachten)..In apparaat doen (wachten) water terug gieten.. En dat gaan vast een keer niet goed.. Dus weer water er bij.. ) en dat voor 27 euro??

    1. Hoi Lizette! Misschien is t ook wat je gewend bent? Je hoeft maar 1 keer water in te gieten bij de cool twister. Kokend water koelt af en loopt in je flesje. Water koken deed k zelf altijd al. In een flesje gieten, en dan gaan mixen met koud water tot dat je de juiste temperatuur had. Lukte mij bijna nooit in 1 keer… Dit is voor mij simpelweg op elkaar draaien en laten lopen. Niet per se meer handelingen of langer in tijd. Maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen routines en handigheden!! Voor de een overbodig, voor de ander onmisbaar… Dank je wel voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *