Top: Verlichting bij doorkomende tandjes (Nuby Gum-Eez en tandgel)

Verzorging I Baby

Het eerste jaar van je schatje zit vol met mijlpalen. Eén daarvan is het krijgen van tandjes! De tandeloze kaakjes gaan zich langzaam vullen met een mooi melkgebit. Helaas gaat deze mijlpaal niet zonder slag of stoot. Het krijgen van tandjes kan erg pijnlijk zijn voor je kindje. Het is een nieuwe ervaring, en ééntje die niet prettig aanvoelt. Met een aantal eenvoudige artikelen kun je een deel van de pijn eenvoudig verminderen of zelfs wegnemen. 

Nuby heeft verschillende bijtringen in hun assortiment opgenomen. Ze hebben echter ook een bijtring ontwikkelt, die naast dat hij speciaal verlichting geeft bij doorkomende tandjes, ook in combinatie gebruikt kan worden met verlichtende gel! Een win-win situatie dus. Andere tandgel mag je soms niet niet gebruiken voor het eten, of maar een beperkt aantal keer per dag. Nuby heeft met de tandgel daar een andere oplossing voor!

Cool to school 2016

De Gum-Eez bijtring lijkt in eerste instantie op een fopspeen. Aan de achterkant zit echter een bijtbitje, gemaakt van siliconen. Waar andere bijtringen voor je kindje nog wel eens moeilijk kunnen zijn om goed in het mondje te krijgen, én er dan op te kunnen kauwen, is dat met de Gum-Eez geen probleem. Hoe leuk andere bijtringen ook kunnen zijn, als je kindje er niet goed op kan bijten met de pijnlijke plekjes, dan geen het ook weinig verlichting. Bijtringen kunnen daarnaast ook erg groot of zwaar zijn. Het is voor je kindje dan een hele kunst om de bijtring goed vast te houden, en vast te blijven houden. Met de Gum-Eez is dat probleem niet meer aan de orde. Gum-Eez is BPA vrij en kan gebruikt worden vanaf 0 maanden.

doorkomende tandjes

Daarnaast kun je vanaf de leeftijd van 4 maanden, wanneer de eerste tandjes door kunnen gaan komen, nog extra verlichting geven met de Citroganix tandgel. Deze tandgel verlicht snel de irritatie, en verzacht het gevoelige tandvlees. De tandgel bevat volledig natuurlijke ingrediënten, en is daarmee veilig voor je kindje. Ook bij het doorslikken. Het kruidnagelingrediënt zorgt voor verlichting. Kruidnagel heeft namelijk een verdovend effect.  De werking kan tot wel 4 uur aanhouden, wat natuurlijk erg fijn is voor je kindje.

Je kunt de tandgel samen gebruiken met de Gum-Eez, of op zich zelf. Net wat jij en je kindje het prettigste vinden. Als het tandvlees van je kindje gevoelig is, smeer je een klein beetje van de tandgel op de tandvlees. De Gum-Eez biedt daarna extra verlichting. Je mag de tandgel zo vaak als nodig gebruiken.

Citroganix tandgel doodt daarnaast 99,999% van de bacteriën die cariës veroorzaken, en is ook effectief tegen bijvoorbeeld gisten en virussen.  De tandgeld bevat geen lidocaine, parabenen, fenoxethanol, alcohol of fluoride. De tandgel is dus veilig voor je kindje, volledig natuurlijk, verzacht én is anti-bacterieel.

 

doorkomende tandjes

Naast de Gum-Eez en Citroganix tandgel heeft Nuby ook erg fijne tandenborstels die je al kunt gebruiken voordat het eerste tandje doorkomt. Op de site vind je nog meer artikelen met tips rondom tandenpoetsen en het tijdstip waarop je dat doet.

Prijs:

Gum-Eez: Vanaf €6,50

Citroganix tandgel: Vanaf €4,60

Waar te koop:

Nuby wordt op erg veel plekken verkocht, bijvoorbeeld bij Kruidvat (als totaalpakketje, voor ongeveer €8,00). Hier is echter niet altijd het gehele assortiment van Nuby te vinden, en dus ook niet altijd de Gum-Eez en Citroganix tandgel. Het volledige assortiment is wel te vinden bij onder andere Babypark (tandgel), Prenatal en het Rietje (Gum-Eez).

Bron foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *