Top: UV zwemkleding

Verzorging I Alle leeftijden

Nu de dagen weer zonnig en warm zijn, is er niets heerlijker dan lekker buiten spelen. Met water spelen, in het zwembad of aan zee. En wat te denken van de vakantie! De hele dag genieten van het mooie weer, het buiten zijn. Natuurlijk smeer je je kindje meerdere keren in met zonnebrand. Hoe kun je je kindje nog meer beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon?

Veel winkels verkopen UV zwemkleding. Dit is vaak een badpakje met mouwtjes en pijpjes (voor meisjes, maar er zijn ook hele leuke pakjes voor jongens), en een shirtje en shortje voor jongens. Veel merken hebben daar ook nog een hoedje bij. Er is kleding met lange mouwen of korte mouwen.  En er zijn zelfs tuniekjes met UV bescherming. Helemaal stylish kan je kindje nu voor de dag komen. En wat natuurlijk het allerbelangrijkste is, hij is goed beschermd tegen de zon!

zwemkleding uv bescherming

De UV zwemkleding beschermt vergelijkbaar met een factor 50. Factor 50 houdt in dat de kleding voor 98% bescherming biedt: 2% van de UV straling wordt wel doorgelaten. Het gebruik van UV kleding is daarmee een veilig alternatief voor zonnebrandmiddel. En stiekem ook nog eens veel makkelijker dan steeds weer het hele lijfje insmeren. Nu nog alleen handjes, voetjes en toetje.

veilig in de zon met uv zwemkleding

Het materiaal is dun, maar stevig. Je kindje raakt snel gewend aan de zwemkleding. Doordat het materiaal soepel is, heeft je kindje alle bewegingsvrijheid om lekker te spelen en ravotten! De kleding hoort aansluitend te zijn. Als de kleding namelijk te groot is, kan er water blijven staan tussen de huid en de kleding, wat afkoelt. Het afgekoelde water kan er voor zorgen dat je kindje het koud krijgt. En zeg nou zelf, een koude natte broek aan hebben vind niemand lekker.

Op UV zwemkleding vind je zwemkleding van veel verschillende merken. Er is zowel UV zwemkleding te vinden voor baby’s als ook  voor volwassenen! Ook onder andere waterschoentjes, tentjes en zonnebrillen zijn op de site te vinden. En ook op bol.com vind je veel UV zwemkleding. Liever eerst fysiek de kleding zien? Hema heeft geregeld ook UV zwemkleding in het assortiment.

Bron foto

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *