Top: Zelf babyvoeding maken en opslaan in portiepotjes (Brother Max)

Eten en drinken I Dreumes

Je kindje is toe aan een nieuwe fase! Vast voedsel! Koken, stomen en prakken…. Een nieuwe wereld te ontdekken. Niet alleen voor je kindje, ook voor jou ;). Een fruithapje maken, een groentehapje bereiden. Combinaties verzinnen. En vooruit bereiden, zodat je niet elke dag opnieuw staat te koken. Maar dan wil je de gezonde hapjes natuurlijk wel makkelijk, snel en langdurig kunnen bewaren. Hoe kun je de hapjes makkelijk opslaan, eventueel invriezen, eenvoudig ontdooien, én snel opwarmen?

Brother Max heeft portiepotjes ontwikkeld speciaal voor het opslaan voor babyvoeding. De potjes zijn wat betreft grootte helemaal afgestemd op de hapjes. Geen onnodig grote bakken met maar een klein hapje erin. Of een grote bak helemaal gevuld met een heerlijk groentehapje. Maar wil je het gaan ontdooien, dan moet je gelijk alles ontdooien. En om nou je schatje de hele week hetzelfde voor te zetten?  De portiepotjes van Brother Max zijn te vullen met fruit of groenten tot 170 ml.

babyvoeding maken

Je klikt eenvoudig de potjes aan elkaar als je ze gaat vullen met je zelf gemaakte hapje. Het dekseltje dicht, en klaar. De potjes sluiten luchtdicht af. Je kunt dus met een gerust hart de babyvoeding bewaren. Heb je nu een hapje nodig? Koppel eenvoudig een bakje los. Heb je een ftuithapje? Dan kun je je kindje gelijk uit het bakje laten smikkelen van het hapje. Heb je een hapje ingevroren, en wil je dit ontdooien of warm maken? Dan mag je het bakje in de magnetron plaatsen, om zo de voeding op te waren. Verwarm je liever het eten in een pannetje? Druk dan aan de onderkant van het potje, en het bevroren hapje komt eruit. Wil je hapjes gaan mengen (aardappelpuree met groenten, of verschillende groenten)? Geen probleem. Bewaar het apart in de portiepotjes, en meng dat wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Ook als je het al ingevroren hebt is dit geen probleem door de handige drukknop.

zelf babyvoeding maken

De portiepotjes worden geleverd met een pen met afwasbare inkt. Je kunt dus op het potje noteren wat je bereid hebt, en wanneer. Want laten we eerlijk zijn, gekookt, gestoomd en gepureerd lijken sommige dingen toch echt op elkaar.

vers groentenhapje en fruithapje

Nog een tip van een tevreden gebruiker: sla borstvoeding op in de portiepotjes. Geen geklieder meer, eenvoudig, en veilig. Je kunt dus zelfs borstvoeding nu handig invriezen. Hier kun je lezen hoe lang je borstvoeding mag bewaren. Doordat de bakjes zo handig aan elkaar te klikken zijn, kost dit geen onnodige ruimte in de vriezer.

De potjes bevatten geen BPA, pvc en ftalaten. Je koopt vier potjes per keer, waarbij elk potje gevuld kan worden met 170 ml van je hapje.

Prijs:

Vanaf €12,95

Waar te koop:

Bol.com en Hip & Hap

Bron foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *