Top: Matrozenbedje

Slapen I Pasgeboren, baby

Voor de geboorte heb je een mooi kamertje ingericht, en het mooiste beddengoed uitgezocht. Je kindje ligt lekker ingestopt in bed, maar trappelt iedere keer de lakentjes van zich af en weet zelfs naar boven te kruipen. Zou hij het nu niet koud krijgen?

Geadviseerd wordt om het bedje laag op te maken. Je kindje ligt dan onderin het bedje, met de voetjes tegen het voeteneinde. Soms ‘kruipen’ kindjes naar boven, en liggen ze daarmee niet meer onder een lakentje of lekker warm.

Het matrozenbedje is geen speciaal bedje of attribuut voor in bed. Het is een manier om het bedje op te maken met behulp van een laken. Dit kan je  bovenin het bedje doen. Desondanks kan je kindje toch niet meer naar beneden kruipen, en onder het laken komen. Ook kun je je mooie beddengoed gebruiken. Om het bedje op te maken als een matrozenbedje gebruik je een eenpersoons laken van jezelf, of een lakentje dat hier speciaal voor is gemaakt.

Hier kun je een duidelijk filmpje zien hoe je het bedje opmaakt met behulp van gewone lakentjes. Het is echt zeer makkelijk!

Prijs:

€28,95

Waar te koop:

Borstvoedingscentrum Schermer

Doezeltje is een lakentje dat al voorgestikt is tot matrozenbedje (€42,50). Let er bij het Doezeltje wel op of je kindje het niet te warm krijgt. Wil je toch liever laag opmaken, dan biedt Pacco lakentjes aan die het laag opmaken van het bed vergemakkelijken, en er voor zorgen dat je kindje niet omhoog kan kruipen.

Als je kindje erg beweeglijk en sterker wordt, bestaat het risico dat je kindje verstrikt raakt in de lakens. Stap daarom op tijd over na een gewone slaapzak en laag opmaken van het bedje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *