Tip: Wat kun je niet genoeg hebben #2: melkpoedertorentjes

Eten en drinken I Pasgeboren, baby

Als je flesvoeding (van melkpoeder) aan je kindje geeft, kun je de voeding in een melkpoedertorentje alvast ter voorbereiding klaar zetten. Deze torentjes bevatten standaard 3 compartimenten, 3 voedingen dus. Is dat genoeg?

Kort, maar krachtig: nee. Een baby krijgt 5 tot 6 keer per dag de fles. Geloof me, halverwege de dag, wil je of ook een dutje doen als je kindje dat doet, of even de kans grijpen om te douchen als hij eindelijk slaapt, of gewoon even zitten en rust. Dan heeft zorgen, opruimen, plannen, klaarzetten even geen prioriteit.

Met 2 torentjes kun je de avond ervoor 6 voedingen klaar zetten, een hele dag. Als je kindje pap gaat eten kun je (afhankelijk van de hoeveelheid melkpoederschepjes die je gebruikt) deze toevoegen. Wordt het te veel voor één bakje, vul het torentje dan op volgorde. Geen geknoei met de pakken melkpoeder en pap als je kindje hongerig is, en steeds harder aangeeft nu echt wat te willen eten…

Prijs:

vanaf €2

Waar te koop:

Babyspeciaalzaken, (bijvoorbeeld Prenatal) en Hema.

2 gedachten over “Tip: Wat kun je niet genoeg hebben #2: melkpoedertorentjes

  1. Ha Jolande, ontdek je blog nu pas! Leuk en herkenbaar, zeker met nr 2 in diepe slaap naast mij in de co-sleeper! Extratip bij deze tip: Ik vind de torentjes zelf echt een crime, er zit op de een of andere manier altijd melkpoeder in de schroefdraden en ik vertrouw ze ook niet in min tas. Ik zweer bij de bakjes van Difrax. Ook vakjes voor drie voedingen (dus inderdaad minimaal twee bij de hand hebben en liefst ook vast een in de luiertas) en makkelijk in de fles te krijgen. Groetjes!

    1. Hoi!!! Dank je wel voor je aanvulling! Fijn om zo steeds meer tips te krijgen. Kunnen we elkaar mee helpen :). En wat heerlijk, nummer 2 in de co-sleeper én in diepe slaap . Genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *