Tip: Voedingshouding bij flesvoeding

Eten en drinken I Pasgeboren

Je kindje krijgt voeding via de fles. Je legt je kindje op de arm, knus en warm bij mama (of papa), maar hij wil niet goed drinken. Of je kindje heeft na de fles veel last van boertjes. Hoe kun je je kindje zo de fles geven dat het ontspannen is, én hij er daarna lekker van kan uitbuiken?

  1. Leg je kindje op je bovenbenen, op de zij. Het is daarbij nog fijner als je je benen iets op kan trekken, zodat het kindje ook met het hoofdje hoger ligt dan de voetjes. Je kindje ligt dus op zijn oortje bij je knieën, en zijn kontje ligt tegen je buik aan. Het enige nadeel van deze voedingspositie is dat de fles net niet helemaal op zal gaan. Doordat je de fles ook op zijn kant houdt als het ware, zal er altijd een beetje in de fles achter blijven. Voor baby’s is dit een natuurlijke houding om te drinken: aan de borst ligt hij ten slotte ook op zijn zij.
  2. Voed je kindje zo rechtop mogelijk. De makkelijkste manier is om wederom je knieën op te trekken, maar nu zo hoog mogelijk. Zet je voeten op dezelfde hoogte als je zit. Leg je kindje nu op zijn rug op je bovenbenen, met zijn hoofdje bij je knieën, en de bips weer tegen je buik. Je kindje kan je nu aankijken. Kun je niet met de knieën omhoog zitten, dan kun je je kindje ook op de arm zo veel als mogelijk rechtop voeden. Gebruik eventueel een kussen, en leg je kindje meer recht op dan je normaal zou doen. Door zo rechtop mogelijk te voeden, blijft de lucht die wordt ingeslikt bovenin het maagje, en zakt de melk naar beneden. Het opboeren van de lucht gaat na de fles makkelijker, en er komt minder melk met de boer mee.

Een gedachte over “Tip: Voedingshouding bij flesvoeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *