Tip: Temperatuur badje

Bad en douche I Pasgeboren 

Het is tijd voor een heerlijk badje voor je schatje. Alles staat klaar: lekker warm water, washandje, handdoeken, schone kleertjes, aankleedkussen, shampoo… Het water heb je precies op temperatuur, 37 graden. Tijd om je kindje uit te kleden, en te laten genieten van een bad. Als jullie zo ver zijn, is het water alleen al afgekoeld… Moet je nu opnieuw water mengen om de goede temperatuur te krijgen? Of je kindje laten badderen in een net te koud badje doen? Je baby ligt in ieder geval al startklaar te wachten op het badje, en wachten is klaarblijkelijk niet zijn hobby!

temperatuur babybadje

Foto: Jerry Lai

Als je het badwater klaar maakt, maak dit dan op 37,5 graden warm. Laat de thermometer er nu in zitten. Kleed je kindje uit, was hem eventueel al, en controleer dan nogmaals het water. Je zult zien dat het nu afgekoeld is naar 37 graden. Je kindje kun nu, hop, gelijk lekker het warme water in, en heerlijk genieten van een ontspannen moment.  Blijkt dat je toch iets langer bezig bent, en dat het water al verder is afgekoeld? Maak de volgende keer het water nog een halve graad warmer. Controleer wel altijd voordat je je kindje in het water laat zakken, nogmaals de temperatuur! Wil je het jezelf ook gemakkelijker maken met afdrogen? Dan biedt deze handdoek wellicht uitkomst!

Bron foto

2 gedachten over “Tip: Temperatuur badje

    1. Dat kan natuurlijk ook! :). En als je haar dan wast, doe je dat op het aankleedkussen of in het badje? Als je het op het aankleedkussen doet, is het water dan nog warm genoeg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *