Tip: Luier verschonen bij de nachtvoeding

Verzorging I Pasgeboren

’s Nachts heeft je kindje ook een voeding nodig. Sommige kindjes moet je daar voor wakker maken, anderen worden uit zichzelf wakker. Het verschonen kun je voor of na de voeding doen. Vóór de voeding kan je kindje lekker schoon genieten van de voeding, maar wordt hij ook goed wakker. Na de voeding sukkelt je kindje weer lekker in slaap, en dan moet je nog die luier verschonen….

luier verschonen bij de nachtvoeding

Kortom, je kindje wordt eigenlijk alleen maar wakker van het verschonen van de luier bij de nachtvoeding. Of je maakt hem wakkerder dan nodig voor het voeden, en hij zet op een krijsen (niet echt wat je wil horen ’s nachts), of je kindje wil niet meer slapen omdat hij wakker is. En dat terwijl jij zo graag terug je bed in wil…

En misschien is de oplossing dan wel simpel en voor de hand liggend: verschoon je kindje ’s nachts niet. Een poepbroek moet je wel verschonen. De ontlasting kan namelijk gaan irriteren aan de huid, en ligt ook óp de luier. Urine wordt daarentegen opgenomen door de luier. Zeker de luiers van tegenwoordig, en in mijn ervaring de A-merk luiers, zorgen ervoor dat je kindje 10 tot 12 uur droog blijft.

Je kunt je kindje bij de laatste voeding voor de nacht een schone luier geven. Bij de voeding ín de nacht controleer je alleen of de luier niet al helemaal vol zit van urine, of dat hij gepoept heeft. Beiden niet? Dan niet verschonen, en heerlijk in je coconnetje de voeding geven. Even alleen jullie twee op de wereld, in alle rust… Daarna allebei terug naar bed, en heerlijk slapen.

Wil je na verloop van de tijd de nachtvoeding, na overleg met de arts of het consultatiebureau, gaan afbouwen? Misschien helpt deze tip je. Wordt je kindje wakker bij het terug leggen in bed? Heb je al gekeken naar de temperatuur van het bedje? Op de site vind je ook een artikel met een tip als je kindje wakker wordt bij het wegleggen na de voeding.

Bron foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *