Top: Tandenborstel van Nuby

Verzorging I Baby

Tandenpoetsen, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Enerzijds is je kindje al vroeg vertrouwd met tandenpoetsen, waar je later weer profijt van hebt. Anderzijds zijn gezonde tanden natuurlijk ontzettend belangrijk. Hoe begin je met tandenpoetsen als je kindje nog geen tandjes heeft?

Nuby heeft erg fijne tandenborstels, speciaal voor jonge baby’tjes. De borstels zijn te koop in een set van drie, en zijn te gebruiken vanaf 3 maanden. Je kindje hoeft er nog geen tandjes voor te hebben, om toch al te starten met poetsen.

tandenborstel baby van nuby

Alle tandenborstels hebben een breed, stroef maar zacht handvat. Je kindje kan daardoor goed zelf de tandenborstel vast houden. Ook voor de ouders ligt de tandenborstel prettig in de hand. Op onderstaande foto zijn goed de drie verschillende borstels te zien: vanaf ongeveer 3 maanden, vanaf ongeveer 6 maanden, vanaf ongeveer 12 maanden. De eerste borstel ga je gebruiken als je kindje dus ongeveer 3 maanden is. De tweede borstel ga je gebruiken als de eerste tandjes doorkomen. De derde, voor ons vertrouwde, tandenborstel gebruik je als meerdere tandjes goed zijn doorgekomen.

drie tandenborstels van nuby

Vanaf 3 maanden – Vanaf 6 maanden  – Vanaf 12 maanden 

 

Met de eerste borstel masseer je vooral het tandvlees. Je kindje went al aan het gevoel, de handeling en routine. De borstel is gemaakt van rubber, wat het tandvlees zacht maar grondig reinigt. Doordat de rubberen lamellen rond staan, kan in alle richtingen gepoetst worden.

tandenborstel vanaf drie maanden

Detail van borstel vanaf drie maanden

 

Je gaat over naar de tweede borstel zo rond 6 maanden, als de eerste tandjes doorkomen. Je reinigt de tandjes, maar kunt tegelijkertijd ook het tandvlees blijven masseren met deze borstel. In plaats van rubberen lamellen, heeft deze borstel al meer rubberen haartjes, die lijken op een echte tandenborstel. De rubberen haartjes zijn zo vorm gegeven, dat ook de kleinste hoekjes bereikt kunnen worden. Alsnog is de borstel zacht genoeg om ook het tandvlees te poetsen.

Als laatste stap, de derde borstel, gebruik je de borstel met zachte nylon haartjes. Hier stap je naar over als je kindje ongeveer 12 maanden is. De haartjes zijn zacht en flexibel, zodat ze het tandvlees niet beschadigen. Nu kunnen alle tandjes goed gepoetst worden, en kan je kindje zijn stralende, schone lach tonen aan een ieder die hem maar wil zien!

Wil je nog meer tips over tandenpoetsen? Of is het een strijd? Misschien dat deze tips je helpen.

Prijs:

vanaf €8,00

Waar te koop:

Onder andere bij MamaLoes babyshop en hetrietje.

Bron foto’s

Dit artikel bevat een product dat vrijblijvend door een bedrijf is opgestuurd. 

2 gedachten over “Top: Tandenborstel van Nuby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *