Tip: Stoppen met huilen door ‘The Hold’-techniek

Verzorging I Pasgeboren

Je hebt alles al geprobeerd, maar.niets.helpt. Je lieve, knappe, slimme, perfecte kindje wil maar niet stoppen met huilen. Wat kun je nog doen? Hoe kun je hem troosten en kalmeren?

Kinderarts dokter Robert Hamilton heeft een techniek ontwikkeld die pasgeboren kindjes snel laat stoppen met huilen. Door het uitvoeren van de techniek zullen ze rustig en tevreden worden. Het is een speciale manier waarop je je kindje vasthoudt en werkt binnen enkele seconden. De techniek is alleen toe te passen bij kindjes tot 2 à 3 maanden. Daarna zijn ze te zwaar voor de techniek.

huilen stopt met the hold techniek

Hier kun je een filmpje zien, waar de arts het zelf uitlegt.

De stappen zijn:

  1. Vouw de armpjes over de borst, en leg je eigen hand erop.
  2. Ondersteun het hoofdje door het kinnetje te laten rusten op je hand of vingers. Probeer zo veel mogelijk de zijkanten van je vingers en hand te gebruiken: gebruik niet je vingertoppen.
  3. Houdt met je andere hand het kontje vast, en wiebel dit. Of maak een zacht deinende beweging met het kindje.
  4. Houdt je kindje in een hoek van 45 graden naar voren. Het hoofdje rust nu op je hand en is ondersteund, en kan niet achterover vallen.

Alle bewegingen zijn zacht en vloeiend en dragen daarmee bij aan het geruststellen van je kindje. Als je kindje met deze techniek niet tot rust komt, geeft dr. Hamilton aan dat je kindje dan honger heeft of ziek is.

Meer is het niet, simpel als dat. Als je kindje gekalmeerd is, kun je hem lekker bij je pakken, in bedje leggen, of net wat je plannen zijn.

Wil je weten wáarom je kindje huilt, kijk dan eens bij het artikel dat meer uitlegt over babytaal. En past ‘the hold’ techniek niet bij jullie? Dan misschien wel de 5 ‘S’ methode.

Bron foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *