Top: Snel en makkelijk een fles klaarmaken (Beaba)

Eten en drinken I Baby

Al snel ben je bedreven in het maken van een fles. Hogere wiskunde is het niet. Warm water, 37 graden… Poedermelk erbij… Niet schudden met de fles…. Kind kan de was doen… (Nou ja, was dat maar eigenlijk zo. Want die stapel met was is nog nooit zo hoog geweest..) En toch, het is een luxeprobleem, maar kan het nog sneller en gemakkelijker dan steeds te mixen of wachten tot het water uit de kraan precies de goede temperatuur heeft?

Het Franse merk Béaba heeft als doel het leven van jonge ouders te vereenvoudigen, en dat is ze gelukt! Béaba heeft een 3-in-1 flessenbereider ontwikkeld, oftewel de Bib’Expresso. Dit apparaatje kan water verwarmen naar 37 graden, au bain marie verwarmen, en steriliseren. Vooral de eerste optie is een uitkomst voor het klaarmaken van de fles!

fles maken beaba

In het reservoir giet je de benodigde hoeveelheid water. Je drukt eenvoudig op start, en binnen 30 seconden kun je het water tappen van 37 graden. De watertap is met één hand, zelfs met één vinger, te bedienen. Zo simpel is het. Als je erg koud water gebruikt, kan het zijn dat dit niet opgewarmd wordt tot 37 graden. Daarna druk je simpelweg nogmaals op de knop voor het verwarmen, en alsnog heb je binnen 1 minuut het water op de gewenste temperatuur. Mijn ervaring is dat het geen 30 seconden duurt voor één keer verwarmen, eerder 10 tot 15 seconden. Doordat er een homogene waterstroom te verkrijgen is, en niet koud met warm water gemixt, lost de poedermelk snel op. Geen klontjes meer!

fles maken au bain marie beaba

Het bovenste gedeelte van de Bib’Expresso, het gedeelte waar je water in giet, kun je ook losmaken. Je kunt nu au bain marie een fles of potje warm maken. Ben je op reis, dan heb je dus aan dit apparaatje voldoende om je kindje alle voedingen te kunnen geven. Zelf heb ik dit gedeelte niet gebruikt, omdat ik potjes altijd opwarm in de magnetron. De Bib’Expresso is al wel verschillende keren meegegaan op visite, en dan is het fijn om te weten dat, mocht het nodig zijn, ik ook altijd een potje groenten kan opwarmen. Een stroompunt is er namelijk overal wel.

fles steriliseren beaba

Op de achterkant van het apparaat zit een flessenhouder. Hier kun je flessen stofvrij in bewaren. Je kunt deze houder ook gebruiken om de flessen te steriliseren! Echter, je dient alsnog de flessen, in de magnetron, in deze houder te steriliseren. Helaas kan dat niet met de Bib’Expresso zelf. Je hoeft dus geen aparte magnetronsterilisator meer te kopen.

De flessenbereider is eenvoudig te reinigen, en heeft ook een zelfreinigend systeem op basis van stoom voor een grondige reiniging van het apparaat. Béaba raadt aan om de flessenbereider periodiek met het reinigingsmiddel dat zij verkopen, te reinigen.

De Bib’Expresso is te verkrijgen in het rood, grijs, en wit met limegroene accenten.

Eerder kon je al lezen dat je niet genoeg melkpoedertorentjes kan hebben als je flesvoeding geeft. En wat als je kindje steeds in slaap valt tijdens het voeden, moet je hem dan gelijk in bed leggen of juist niet? Want hij wordt wakker als je hem terug legt in zijn bedje….  Als je het klaarmaken van de fles in de vingers hebt, vindt je wellicht nog andere tips en tops op de site die bij je aansluiten!

Prijs:

Vanaf €79,95

Waar te koop:

Via Beababol.com en babyspeciaalzaken zoals Babypark

Bron foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *