Tip: Niet aan de beentjes trekken bij het verschonen

Verzorging I Alle leeftijden

Je zult het vast veel mensen al hebben zien doen bij het verschonen van de baby. Broek en sokken uit, rompertje los en omhoog stropen… Luier alvast losmaken. Daarna de enkeltjes met één hand vastpakken, en hoppa! Kontje omhoog! Vieze luier weg, schone luier eronder. Dit is alleen niet goed voor de heupen van je kindje. Hoe dan wel?


Sale Solden juli 2016

Je kunt alsnog de enkeltjes vast pakken. Maar eigenlijk is het al voldoende om je hand tegen de voetjes aan te zetten. Druk nu zachtjes de voetjes richting het buikje. Dus niet omhoog trekken, maar richting de buik duwen / begeleiden. Je zult zien dat de billetjes omhoog komen. Doordat je nu niet aan de voetjes trekt, komt er ook geen spanning op de benen en heupen te staan. Voor je kindje is het niet onprettig om met de voeten richting de buik (of zelfs neus bij lenige kindjes;) ) te gaan. In mama’s buik lagen ze ook meer dan ééns lekker dubbelgevouwen. Kindjes zijn ook nog enorm lenig. Je hoeft dus nergens bang voor te zijn. Alleen misschien voor de enorme poeplucht…

En wil je buiten dat heerlijke luchtje, of die mooie fontein als je kindje besluit te gaan plassen tijdens het verschonen, niet voor verrassingen komen te staan? Zorg dan dat je alles bij de hand hebt. En moet je bij de nachtvoeding ook de luier verschonen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *