Tip: Gesloten auto openmaken (kinderslot)

Onderweg I peuter en ouder

Daar ga je dan… Bepakt en bezakt. Alle tassen gevuld, alle jassen mee. Alle buikjes gevuld met ontbijt, en zowaar hebben de kindjes ook nog schone kleren aan. Allemaal hup de auto in, maxi cosi goed vastgezet met de kleinste en op weg! Auto dicht, nog even de voordeur op slot… En daar hoor je het slot op de auto schieten… En de autosleutel ligt in de auto. Bij de kindjes….

Je zult niet de eerste zijn, en helaas ook niet de laatste waarbij de auto op slot valt, mét de kinderen ín de auto. En het ging net zo goed, en ze zitten net natuurlijk allemaal netjes vast in de autozitjes. Toch is het wellicht eenvoudiger dan je denkt om de auto weer open te krijgen.

 

kinderslot openen auto

Foto van George Redgrave

Want hier komt het kinderslot om de hoek kijken. Normaal al je grootste vriend, maar nu helemaal. Het is voor dit trucje wel belangrijk dat je kindje goed kan luisteren / instructies kan opvolgen. Wat je doet? Je kind én jij trekken tegelijkertijd aan de hendel waarmee je de deur open maakt. Dus zowel van binnen als van buiten probeer je tegelijkertijd de auto te openen. Het slot schiet er nu van. Nu zit nog wel het kinderslot erop, maar kan jij in ieder geval de auto open maken, de sleutel pakken en met een lage hartslag en bloeddruk je dag vervolgen 🙂 !

Bron foto

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *