Top: Inbakeren

Slapen I Baby

Je kindje zat in de buik altijd geborgen, warm, opgekruld, maar ook wat krap. Al merkte hij daar zelf niets van. Nu moet hij plotseling in een bedje slapen, lang uit, op zijn rugje. Sommige kindjes vinden slapen dan lastig. Dit kan zijn omdat hij geborgenheid mist (de warmte en continue beweging van de buik), of onrustige / oncontroleerbare bewegingen maakt.

Inbakeren kan een oplossing zijn. Dit kan zowel met een (grote) hydrofiele handdoek, als met een speciale inbakerdoek. Er zijn verschillende merken op de markt, waarbij het idee hetzelfde is, maar de wijze van inbakeren net verschilt. Ook verschilt het per merk hoe strak de inbakerzak zit. Voor veel kindjes is het een uitkomst, al zijn er ook kindjes die er niet in willen slapen.

inbakeren met puckababy

Misschien heeft je buurvrouw of vriendin nog een inbakerzak / -doek liggen die je mag lenen. Je kunt dan goed kijken hoe je kindje op reageert, en wat hij fijn vindt. Elk merk is anders. Bij de Puckababy zitten de armpjes los in de inbakerzak, maar kunnen ze niet omhoog, bij Lodger, Pacco en Swaddleme zitten ook de armpjes (strak) ingebakerd. Er zijn veel merken op de markt, hieronder aan aantal veelgebruikte.

inbakeren met lodger

  • Lodger:

Prijs: vanaf €25
Waar te koop: Ikenik en babyspeciaalzaken (zoals Babypark)

 

  • Puckababy:

Prijs: vanaf €45
Waar te koop: Puckababybol.com en babyspeciaalzaken (zoals Prenatal en Baby-dump)

 

  • Pacco:

Prijs: vanaf €40
Waar te koopPacco, en bol.com

 

  • Swaddleme:

Prijs: vanaf €15
Waar te koop:babyspeciaalzaken (zoals Baby-dump) en ikbenmama.nl.

 

En is je kindje straks helemaal gewend aan het inbakeren, en wil hij niet meer zonder inbakerzak slapen? Misschien kan deze tip over afbouwen je dan helpen.

2 gedachten over “Top: Inbakeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *