Tip: Flesvoeding klaar maken

Eten en drinken I Pasgeboren, baby

Je kindje krijgt de fles. Dit kan poedermelk zijn of gekolfde borstvoeding. Je hebt het idee dat je kindje van de fles meer moet boeren en / of darmkrampjes krijgt. Wat kun je hier tegen doen? Hoe kun je flesvoeding klaar maken?
Het belangrijkste bij het klaar maken van de fles, is dat je hem niet schudt. Als je dit namelijk doet, schudt je lucht in de melk. Dit geldt zowel bij poedermelk of bij gekolfde borstvoeding. Je kunt dit zien door de belletjes die in de melk komen. Deze luchtbelletjes worden nu door je kindje gedronken, en zorgen voor boertjes. Als je kindje de boertjes niet goed kan opboeren, zakt de lucht naar de darmen, waar het voor krampjes zorgt.

Om de melk toch goed te mengen en egaal van temperatuur te krijgen, maak je met de fles ronddraaiende beweging, waarbij je de fles rechtop houdt. Maak een cirkelvormige beweging. Zo heel veel langer dan schudden duurt dit niet, maar het voorkomt wel heel veel lucht in de melk. Je kunt ook de melk met een vork roeren. Zolang je maar niet schudt ;).

Drinkt je kindje toch moeilijk de fles? Kijk dan eens naar de houding van je kindje als hem voedt. Er zijn namelijk meerdere manieren om de fles te geven. En valt je kindje heerlijk in slaap tijdens of net na de fles, maar wordt hij wakker bij het wegleggen? Dan helpt deze tip over de slaapcyclus van een baby je misschien wel.

3 gedachten over “Tip: Flesvoeding klaar maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *