Top: Co-sleeping met een babynestje (Done by Deer)

Slapen I Pasgeboren

Na 9 maanden zie je eindelijk je kindje. Wat een plaatje, liefde op het eerste gezicht. ’s Nachts wil je hem misschien wel in zijn eigen bedje laten slapen, maar dat lukt je kindje niet zo goed. Of misschien wil je zelf wel je kindje het liefste zo dicht mogelijk bij je hebben. Genieten van alle geluidjes, zijn geur, en zijn kleine handjes. Hoe neem je je kindje zo veilig mogelijk bij je in bed?

Eerder kon je op de site de tip lezen om je kindje tussen jou en je partner in te leggen op een aankleedkussen. Vooral voor af en toe is dit een snelle en praktische oplossing. Ook voor de eerste nachten is een aankleedkussen een makkelijke oplossing, omdat je dit altijd in huis hebt. Maar er zijn ook speciale babynestjes!

co-sleeping met een babynestje

Een babynestje (of cozy nest) is een zacht mandje waar je je kindje veilig in kan leggen. Het mandje is niet te groot, waardoor het geborgenheid geeft. Het formaat is daarnaast ook ideaal om naast je eigen kussen te leggen als je kiest voor co-sleeping, zonder zelf op het randje van je bed te moeten gaan liggen. Het babynestje is een matrasje met een hogere opstaande rand. Deze rand biedt enerzijds de geborgenheid, maar zorgt ook voor veiligheid. Als je kindje naast je in bed ligt, in het babynestje, kan jij er in je slaap niet op rollen. Je kindje kan ook niet zelf uit het babynestje komen, en kan dus niet naar ‘onder kruipen’, zoals ze dat noemen. Daar het bewegen van het kindje, kan het gebeuren dat hij opschuift, en steeds lager gaat liggen. Dit is ook de reden waarom je een bedje altijd laag moet opdekken: de voetjes tegen het voeteneind aan, zodat je kindje nooit onder een dekentje terecht kan komen.

 

babynestje van done by deer

 

Het gebruik van een babynest is eenvoudig. Plaats het nestje altijd op een vlakke ondergrond. Dit kan bij je in bed zijn, maar ook in het wiegje of ledikantje zelf kan je een babynestje plaatsen om zo een geborgen slaapplaats te creëren. Een babynestje is meestal ongeveer 74 cm bij 33 cm. De ovale vorm heeft onderaan een stelkoord. Hiermee kun je het nestje verkleinen, en ontstaat een druppelvorm. Het hoofdje plaats je bij de ronding, en de voetjes bij het stelkoord. Vrijwel alle babynestjes zijn te wassen. De buitenkant is een hoes, die je in de wasmachine kan wassen op 30 graden. Als je kindje wat melk teruggeeft, kun je nog een hydrofiele handdoek plaatsen onder het hoofdje, zodat je het nestje minder vaak hoeft te wassen.

 

cosleeping

 

Doordat het nestje licht van gewicht is, kun je hem gemakkelijk mee nemen. Waar je ook bent, je creëert snel een geborgen slaapplek voor je kindje. Ook in de box is het erg fijn om een babynestje te plaatsen, zodat je kindje zich geborgen voelt. Het babynestje kan tot ongeveer 6 maanden gebruikt worden, afhankelijk van de lengte van je kindje. Zodra je kindje kan rollen, is het advies om een babynestje alleen onder toezicht te gebruiken.

Prijs:

Vanaf ongeveer € 50 verkrijgbaar bij verschillende aanbieders / merken. De afgebeelde babynestjes zijn iets duurder: vanaf € 79,95.

Waar te koop:

De afgebeelde babynestjes van Done by Deer zijn verkrijgbaar bij onder andere BabyparkHet hippe schaap en Grasonderjevoeten. Bij onder andere Pippelot zijn babynestjes verkrijgbaar vanaf een lagere prijs. Ook op Marktplaats zijn tegenwoordig veel aanbieders te vinden.

Disclaimer: het algemene slaapadvies is om baby’s in een eigen bedje, op de rug te laten slapen. Het is aan de ouders zelf om de keuze te maken om af te wijken van dit advies. Zorg er voor dat onder geen beding je kindje onder een laken of dekbed kan komen als hij bij je in bed ligt en / of in het babynestje.

Bron foto’s

3 gedachten over “Top: Co-sleeping met een babynestje (Done by Deer)

  1. Wat is er gebeurd met het advies ” geen zachte stoffen langs de bedrand, geen kussens, geen dekbedje”. Dit in verband met de kans op wiegendood/verstikking?

    1. Ze zijn inderdaad super leuk! Gelukkig zijn de babynestjes helemaal ontdekt, en zijn er ook al goedkopere alternatieven te vinden. Al blijven we die van Done by deer toch stiekem wel de leukste vinden

  2. Hoi Renate! Ze zijn inderdaad super leuk! Gelukkig zijn de babynestjes helemaal ontdekt, en zijn er ook al goedkopere alternatieven te vinden. Al blijven we die van Done by deer toch stiekem wel de leukste vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *