Tip: Afbouwen van de nachtvoeding (fles)

Eten en drinken I Baby, dreumes

Lange tijd heeft je kindje ook laat in de avond nog een voeding nodig. Er komt een tijd dat je daar klaar mee bent. (Eventueel) Na overleg met de arts of het consultatiebureau zou je de fles mogen afbouwen, maar hoe doe je dat? Zeker als je kindje het niet eens is met het stoppen van deze voeding van vandaag op morgen…

Deze tip gaat ervan uit dat je elke avond rond dezelfde tijd de fles geeft. Ga deze steeds een paar minuten eerder geven, steeds 10 à 15 minuten eerder. Hoe dichter je bij de vorige voeding komt, hoe minder voeding je geeft. Door steeds iets vroeger de fles te geven, en steeds iets minder, went je kindje aan de nieuwe hoeveelheid voeding waarmee hij de nacht door moet komen.
Verdik je de flesvoeding, en maak je er dus een papfles van, dan kan de eerste stap zijn om terug te gaan naar gewone flesvoeding. De dikke pap geeft een zwaarder gevoel in de maag, en geeft een langer verzadigd gevoel. Door eerst de stap te maken om terug te gaan naar een gewone flesvoeding, ga je ook al afbouwen. En vergeet niet, niet schudden met de fles.

 

Een gedachte over “Tip: Afbouwen van de nachtvoeding (fles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *